A környezetvédelemhez kapcsolódó termékek piaca hatékony eszközt képvisel a szervezetek számára, hogy a leggazdaságosabb módon szólítsanak fel a klímaváltozás kihívásaira.

Összkvótás kereskedési rendszer

Amint a társadalom az üvegházgáz kibocsátás megállításának kihívásaira fókuszál, piaci alapú megoldások válnak nyilvánvalóvá, mint a leggazdaságosabb mód az kibocsátás csökkentésére, például a lehető legalacsonyabb költségen.
Összkvótás kereskedési programok megadják a egy adott gazdasági szektor kibocsátási szintjeit, de megfelelő rugalmasságot adnak az adott üzemekhez azért, hogy költségeket tartalmazzon. Két alapvető terméket használnak gyakran ezekben a programokban, ezek az engedmények és az ellentételezések.

Piaci alapok - CO2 - KarbonKredit Vásárlás

Az engedélyek (vagy tiltások) eladható egységek, amelyek jogot képviselnek egy meghatározott mennyiségű szennyező kibocsátására. Ezek képviselik a fizetőeszközt az összkvótás kereskedési rendszer programban. Kezdetben az engedélyek mennyisége egyenlő a cap méretével, amit a szabályozó testület szétoszt a piac számára engedélyeken, aukciókon, vagy ezek kombinációin keresztül. Következésképpen, az engedélyek vásárolhatók és eladhatók az összkvótás kereskedelmi programon belül. Az üzemeknek biztosnak kell lennie abban, hogy elegendő engedélyük van minden teljesítési időszakban.

Szén-dioxid ellentételezések

Számos összkvótás kereskedési rendszer tartalmazza az ellentételezések használatát (hogy mértéket módosítsanak), néha úgy hívják: Igazolt kibocsátás csökkentések (CER), vagy Ellenőrzött kibocsátás csökkentések (VER). Az ellentételezések projektalapú kibocsátás csökkentést jelentenek, amelyek az adott területen kívül valósulnak meg, amely felette van és túllépi az összes engedélyezett szintet. Ezeket a kibocsátás csökkentéseket arra használják, hogy ellentételezzék a kívánt mennyiséget a vásárló saját kibocsátásáról.

Ezek a módszerek meglehetősen elterjedtek az összkvótás kereskedelmi programokban, amelyek szabályozzák az üvegházgázokat.

Piaci alapok - CO2 - KarbonKredit Vásárlás

Megújuló energia kvóták

Számos kormány vállalta, hogy az elektromos áram meghatározott százalékát megújuló energiaforrásokból fedezi. Ráadásul sok egyén és szervezet támogatja a megújulók fejlesztését a megújuló energiakvóták (RECs) megszerzésén keresztül. A RECs-ek eladható instrumentumok, amelyek tükrözik az elektromosság környezeti tulajdonságait, amely megújuló energiaforrásból lett előállítva, mint a szél-, nap-, vízenergia vagy a biomassza.

Piaci alapok - CO2 - KarbonKredit Vásárlás

A RECs fontos bevétele sok megújuló projektnek – REC vásárlással a vásárló közvetlenül támogatja a projekt megvalósítását.Ha kérdése van ne habozzon, írjon!

* Kötelező mező!