„A karbon kereskedelem az egyik leggyorsabban növekvő különlegesség a pénzügyi szolgáltatásokban” (New York Times)

Karbonkredit a karbonsemlegesítéshez

A New York Times szerint a karbonkredit piac az egyik leggyorsabban növekvő különlegesség a pénzügyi szolgáltatások területén, amely új és izgalmas megtérülésű és alacsony kockázatú lehetőségeket kínál a karbon piacon.

A karbonkreditek teljesen eladható instrumentumok a karbonsemlegesítésekhez, mértékegységük tonnában kifejezett szén-dioxid ekvivalens (tonna CO2e). A karbonkreditek egy olyan utat jelentenek, amely magában foglalja a fenntartható fejlődést, a zöld technológiákat, megújuló energiát, a technológiai transzfert és mindezeken felül a személyes felelősségvállalását azoknak a tudósoknak, környezetvédőknek, közgazdászoknak és kormányoknak, akik egyetértettek abban, hogy alkalmazni kell a klímaváltozás elleni harcban.

Mi teszi egyedivé az ajánlatunkat?

Cégünk egyénre szabott szolgáltatást nyújt az embereknek egy szilárd karbonkredit portfólió létrehozására, amelynek alapjául szolgál a szakmai tapasztalat, alapos tudás a karbon piacon, és a korábbi sikerek. A szolgáltatás a következőket tartalmazza:
– Karbonkreditek beszerzése életciklusuk korai szakaszában, ami komoly megtakarítást tesz lehetővé;
– Alacsony belépés a piacra (legalább 25 kredit, szemben az általános 1000 kredittel);
– Nincsen megbízási díj vagy kilépési költség a karbonkreditek eladásakor;
– Optimális idő a karbonkreditek vásárlására és eladására;
– Karbonkreditek problémamentes regisztrációs folyamata – biztosítva a tulajdonjog titokban tartását;
– Gondoskodás az árak független igazolásáról;
– Minőségi szakmai tanácsadás.

A Barclay’s Capital azt jósolja, hogy a karbon a világ legnagyobb közösségi piaca lesz, és megvan a lehetősége annak, hogy a világ legnagyobb piaca legyen. Ezen izgalmas hírekre és az egyénre szabott szolgáltatásainkra alapozva arra biztatunk, hogy regisztráld adataidat, hogy elérd a bemutató anyagunkat és megkapd a legújabb piaci beszámolónkat.

Miért karbonsemlegesítsünk karbonkreditekkel?

Ha gyorsan szeretnél karbonsemlegesíteni (ami egyben elvárás is), akkor a karbonkreditek vásárlása a karbonlábnyom kiegynelítéséhez megoldást jelent a számodra.
A karbon árak folyamatosan főleg az utóbbi 3 évben intenzíven emelkednek. Egy közlemény szerint az Environment Audit Comettee (Környezeti Audit Tanács) arra kérte a kormányokat, hogy bevezető karbon ár tonnánként 100 euró legyen a fenntartható mechanizmusokba, zöldfarmokba történő befektetés támogatása érdekében. Ez azt jelenti, hogy itt a megfelelő idő belépni a piacra.

További okok, melyek az elindulás mellett szólnak

 

  • Az Ecosystem Marketplace jelentése globálisan a vállalati karbonsemlegesítések rekord tranzakciós mennyiségét mutatja, 104 MtCO2e 2019-ben, 6 százalékos növekedés 2018-tól. Becslések szerint 2020 a járvány ellenére további növekedést hozhat.
  • Az önkéntes karbonkreditek, mint a Voluntary Emission Reductions (VERs) – Önkéntes Kibocsátás Csökkentések – esetében a magán szektor jár az élen.
  • Az EU, a kormányok, a világ legnagyobb pénzügyi intézményei mind egyetértenek abban, hogy a karbonkreditek az egyik megoldás, hogy csökkenjen a globális üvegházgáz kibocsátás.
  • A globális szén-dioxid kibocsátási határérték folyamatosan szigorodik majd, és egyre nehezebb lesz karbonkreditekhez jutni, ami növelni fogja az igényt és emeli az árakat.

Az első táblázat a globális karbon piac évi növekedését mutatja 2005 és 2010 között. Ahogy egyre több ország hoz törvényt a kibocsátás kereskedelmi terveiről, és egyre több vállalat – ahogy ez az USA-ban is látható – kezdi önkéntesen limitálni a kibocsátásait, és a világ a globális megegyezés felé halad a környezetirányításban, a karbonkredit ár és a piac mérete emelkedni fog az igények növekedésével együtt.

Legfrissebb hírek az önkéntes karbonsemlegesség piacáról

Milyen trendek alakítják az önkéntes kibocsátáskereskedelmi rendszert?

 Ha kérdése van ne habozzon, írjon!

* Kötelező mező!